Push To Talk Deluxe voor Zoom video

Push To Talk Deluxe voor Zoom video

 

In Zoom is er een instelling welke er voor zorgt dat de spatiebalk de Push To Talk (PTT) toets is. Dit werkt enkel als een lokale hotkey binnen Zoom en alleen als het video venster actief en je niet toevallig de chat actief hebt staan (pro tip klik in het chat venster op “Pop-out”) en helaas niet systeem breed, dus helaas niet als “global hotkey”.

Zoom instelling spatiebalk als PTT

Om toch een globale hotkey als PTT toets te kunnen gebruiken, heb ik onderstaande script gemaakt:

HDS PTT Deluxe

Dit script zorgt ervoor dat de “Scroll lock” toets de PTT toets voor Zoom video is binnen Windows (alleen als ook de instelling “Press and hold SPACE key to temporarily unmute yourself” in Zoom onder instellingen is gemaakt).

Dit script kan direct met AutoIt worden uitgevoerd (download en installeer daarvoor eerst AutoIt). Met één rechtermuisknop klikactie is dit script om te zetten naar een op zichzelf staan de applicatie:

AutoIt script snel omzetten naar een applicatie

Maar je kunt ook de “AutoIt script to Exe converter” gebruiken en er nog een mooi applicatie icoon aan toevoegen (zie hiervoor de AutoIt help).

Nu kun je dit script het naar executeable omgezette bestand samen laten starten met Windows door het in “opstarten” te zetten:

(open onderstaande venster door op de “Windowstoets + R” te drukken)

Windowstoets + R

Plak het bestand in de opstartmap:

Zet exe in opstarten

Klaar, zodra Windows is gestart en je wilt praten in Zoom druk je gewoon op de Scroll lock toets, wel eerst even Zoom starten en deelnemen aan een sessie natuurlijk 😉

Downloads:

Links:

*Dit is een proof of concept en enkel bedoeld als Zoom cliënt (dus niet voor de Zoom host).